İnovaTİM İnovasyon Yarışması’nda Öğrencimizin Başarısı

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinden Gülce Aksu, okulumuz Elektronik Haberleşme Mühendisliği öğrencilerinden Atakan Aydın ve Karadeniz Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunlarından Halit Aydemir birlikte yürüttükleri bir çalışma ile Enkaz Dinleme Cihazı geliştirmiştir. Ekip bu proje ile İnovaTİM İnovasyon Yarışması’nda 5.’lik ödülü alarak dereceye girme hakkına sahip olmuştur. Proje 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında yetersiz enkaz dinleme cihazı sayısına çözüm üretebilmek amacıyla geliştirilmiştir.

Proje Detayları:
Yaşanabilecek depremler sırasında kullanılmak üzere tasarlanmış bir enkaz dinleme aygıtı projesi olarak acil durumlarda arama-kurtarma ekipleri için veya cihaz kullanımı konusunda eğitim almamış vatandaşlar için kullanımı kolay ve düşük maliyetli bir çözüm sunulmaktadır.

Üniversitemiz öğrencilerini başarıları için tebrik eder başarılarının devamını dileriz.