Afyonkarahisar Kenti ve Yakın Çevresi’ne Teknik Gezi

Bu yıl Afyonkarahisar’ı çalışma alanı olarak belirleyen CP 301 Planlama Tasarımı Stüdyosu, öğrencileri ve öğretim görevlileri ile birlikte teknik gezi kapsamında Afyonkarahisar ili merkez ve çevre ilçelerini ziyaret ettiler. Covid-19 pandemisi sebebiyle katılımı gönüllüğe bırakılan teknik gezi 11 planlama öğrencisinin katılımı ile gerçekleştirildi. CP301 Stüdyosu yürütücüsü Doç. Dr. Fatma Şenol, Dr. Öğr. Üyesi Stefano Salata ve Arş. Gör. Zeynep Özçam ile birlikte 3. Sınıf öğrencileri, CP 301 Planlama Stüdyosu kapsamında strateji planları geliştirecekleri Afyonkarahisar kenti ve yakın çevresinde yaptıkları incelemelerin yanısıra, çeşitli kurumlarla görüşmeler yaparak, Afyonkarahisar İline dair gerekli bilgi ve verileri topladılar. Ziyaretleri sırasında öğrenciler yerel halktan Afyonkarahisar ve ilçelerinin karşılaştığı çevresel, ekonomik ve sosyal problemlere dair bilgi alırken ve ilin barındırdığı potansiyellere dair de yerinde bilgi topladılar.