CP-390 Büro Stajı Yapacak Öğrencilerin Dikkatine

ÖĞRENCİLERİN STAJ GİRİŞLERİNİN YAPILABİLMESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1) STAJ FORMLARI 1 ADET VE ISLAK İMZALI OLMALIDIR (FİRMA KAŞE VE İMZASI 1 FORMDA ISLAK İMZA OLMALIDIR)
2) 1 ADET FOTOĞRAF
3) ARKALI ÖNLÜ KİMLİK FOTOKOPİSİ

BELGELERİN FAKÜLTEMİZE POSTA/KARGO İLE GÖNDERİLMESİ YA DA ELDEN TESLİM EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR. SİSTEME GİRİŞLERİN STAJ BAŞLAMA TARİHİNDEN 15 GÜN ÖNCE YAPILMASI GEREKTİĞİNDEN; BELGELER, BU SÜRE DİKKATE ALINARAK GÖNDERİLMELİDİR. İSTENEN BELGELERİN POSTA İLE GÖNDERİLMEDEN ÖNCE BÖLÜM SEKRETERİNE E-POSTA İLE GÖNDERİLMESİ ZAMANDAN KAZANDIRACAKTIR.

PANDEMİ DÖNEMİ YAZ STAJI (CP390 BÜRO STAJI) İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME:

Yaz aylarında yapılması beklenen CP390 Büro Stajı konusunda yapılması gereken işlem ve seçenekler şunlar olacaktır:

Temelde mevcut salgın koşullarında a) Ara tatilde kurum yerinde stajı yapmak, veya b) ödev formatında stajı yerine getirmek olarak iki seçenekte bürü stajı yerine getirilebilir:

• Büro stajını yapmamış olanlar stajlarını (a) ara tatilde yapabilir veya erteleyebilirler (staj için yer bulmuş olanlar ve yapabilecek olanlar dilerlerse yapmak isteyebilirler ve tatil süresinin kısa olması nedeniyle, 20 yerine 15 iş günü boyunca, “Covid19 Salgın Dönemi” için geçici statüde stajı yapabilirler (örneğin, dönem sonu final sınavlarının bitişiyle birlikte başlatıp, Bahar döneminin açılışının ilk haftasını da kullanacak şekilde). Bu şekilde isteyenler ve yapabilecek olanlar;
  • Staj yapılacak kurumla hemen temasa geçip ilgili belgeleri işleme sokmalıdır (Staj Süreci Akış Şeması takip edilmelidir)
  • İlgili sigorta formu 1 adet doldurulup imzalatılmalıdır (staja başlamadan en az 15 gün öncesine kadar tamamlanmalıdır)
  • Stajyer Covid19 salgını ile ilgili tedbirleri almalı ve gereklilikleri (kurumdaki tedbirler hakkında da bilgi almalı) sağlamalıdır; bu koşullarda stajı yaptırmayı kurum sorumluluğu almak istediğine dair onay vermelidir.
  • Stajı tamamladıktan sonra, öğrenci Bahar döneminde de açılacak olan CP390 dersini seçmelidir.
  • Stajını 20 gün yapmak isteyen öğrencinin derslerin başlaması durumunda stajının geri kalanını nasıl tamamlayacağı kendi sorumluluğundadır (sorun yaşanabileceği endişesiyle tavsiye olunmamaktadır). Dersin notu dönem sonunda normal not girişlerinin en son tarihinde girilecektir.
  • Stajın yarım kalması durumunda (veya bir şekilde ara tatil veya Bahar dönemi boyunca yapamayanlar, istenirse yaz tatilinin ilk ayı içerisinde de tamamlanabilir veya Staj ödevini -mezuniyet durumuna düşeceklerinden- seçebilirler)
  • Bir şekilde staj yeri bulamayan ve/ya salgın nedeniyle yapmak istemeyenler için ; tıpkı mezuniyet durumunda olanlar gibi staj koordinatörlerince kendisine b) proje/ödev çalışması yapması önerilmiştir (salgının yaygınlaşması nedeniyle bu format önerilmektedir). Buna göre;

Büro stajını ödev olarak yapacak öğrenlerin, kamu kurum ve kuruluşları veya planlama bürolarında çeşitli görevlerde şehir plancısı olarak çalışan 2 kişi ile görüşüp, ropörtaj yapmaları, işyerlerindeki işleyiş süreci, çalışmaları, deneyimleri ve önerilerini içeren bir rapor hazırlamaları beklenmektedir.

•  Büro stajını ödev olarak alacak öğrenci bahar döneminde CP390’ı kodlamalıdır.
  • Staj ödevi dönem sonunda notlandırılır (Başarılı/Başarısız)
  • Ödev ile ilgili süreçler Staj Ödevi Teams grubu üzerinden devam edecektir.

İyi çalışmalar,

Staj Komisyonu