2019-2020 Yılı Güz Yarıyılı UD-501 Dersi Final Jürisi

Bu dönem (2019-2010 Güz Dönemi), öğrenci-odaklı olarak ele alınan proje stüdyomuzda kampüsümüzün en güncel sorunlarından, ulaşım ve yürünebilirlik konusunu ele almayı düşündük. Ortak düşüncemiz neticesinde, “Daha yürünebilir, erişilebilir ve yürümekten hoşlanacağımız bir kampüs” mottosuyla yola çıktık.  İlk aşamada, özellikle tüm İYTE kampüste bulunanlarla yapılan anket verileri doğrultusunda ulaşım/erişimle ilgili davranışlar ve tercihler ortaya çıkarılmış, ve kampüste yürünebilirlikle bağlantılı olabilecek çeşitli kurumsal ve gözlem veriler toplanmıştır (2’li gruplar). İkinci aşamada ise verilerin analizleri doğrultusunda sentezleme beraberinde kampüsün yakın çevresiyle bağlantılarının da düşünüldüğü üst ölçekte kavram çalışması üretildi (bireysel). Üçüncü ve son aşamada ise, daha yürünebilir bir kampüs için 1/500 tasarım çalışması ve ilgili detay çalışmalar üretildi (bireysel). Kentsel Tasarım yüksek lisans öğrencilerimiz projelerinde “ulaşım sorunlarının çözüldüğü, daha yürünebilir bir kampüs tasarımı” ortaya çıkarmaya çalışılmıştır.